Trimsalon Pulcher

Het beste adres voor uw viervoeter!

Uw katten, konijnen en cavia’s zijn ook van harte welkom in Sint Jacobiparochie!

Alle honden zijn welkom bij mij in de trimsalon!

Groot, klein ras of geen ras! Door mijn ervaring op school (Mei 2011 afgestudeerd) en op verschillende stage adressen en door gewerkt te hebben in een trimsalon van een collega tijdens haar zwangerschapsverlof heb ik veel ervaring opgebouwd. Eigenlijk ben ik al vanaf 2004 actief in de trimwereld. Hierdoor heb ik bijna alle rassen al eens behandeld. Maar toch wilde ik me nog extra specialiseren in bepaalde rassen.

23736268_1713779302008328_7607750521698462459_o

Gecertificeerd trimster

Om mezelf te blijven ontwikkelen binnen het trimvak, heb ik aan veel cursussen meegedaan en ben ik hier succesvol voor geslaagd!

Indy en ik

Veel liefde voor de dieren

Uw dieren zijn bij mij aan het juiste adres! Met veel liefde en aandacht zullen ze vakkundig behandeld worden.

DSC_2590(1)

Nieuwste technieken

Om op de hoogte te blijven van alle nieuwe trends en ontwikkelingen binnen het trimvak, bezoek ik jaarlijks de ABHB vakdag!

Onder andere gespecialiseerd in de volgende rassen:

jill 01-02-2017 (4)
Poedel
20181004_133637
Schnauzer
lexi351
West Highland White Terriër
20180831_124938
Boomer

Wie ben ik?

Wie is Klasine?

Even voorstellen

Ik ben Klasine Lautenbach en woon in Sint Jacobiparochie. Voordat ik aan de opleiding Dieren Trimmen begon leerde ik eerst nog voor de opleiding. Ik had voor de opleiding Dierverzorging gekozen omdat ik dieren erg leuk vond maar verder niet wist wat ik precies wilde.

 

Tijdens deze opleiding kon je verschillende stages lopen, je mocht zelf weten waar je heen ging voor een stage als het maar met dieren te maken had. Ik had een hondentrimsalon in gedachten omdat ik daar wel meer van wilde weten en het leek het me erg interessant. Na deze stage gelopen te hebben wist ik het zeker “ik wil hondentrimster worden!” ik was blij dat ik eindelijk iets gevonden had wat ik leuk vond en waar ik mijn liefde voor dieren kwijt kon.

Lees meer: Zwolle, Barneveld en Sint Jacobiparochie

Na het behalen van mijn Dierverzorging diploma ging ik naar Zwolle om daar de Dieren-Trim opleiding te doen. Toen ik en mijn andere klasgenoten de opleiding succesvol afronden en ons diploma in ontvangst mochten nemen waren ik en mijn klasgenoten de eersten die in Zwolle de opleiding ‘dierenverzorging’ voltooid hadden. Daarna heb ik ook nog examen gedaan bij het Cursuscentrum in Barneveld voor de opleiding Honden Trimmen en heb daar ook het papiertje binnen gehaald welke voldoet aan de eisen van de landelijke vereniging voor hondentrimmers namelijk de ABHB. (Algemene Belangenvereniging Honden Toiletteer bedrijf).

 

Daarna heb ik mij laten specialiseren in het model van de Poedel, Schnauzer en de West Highland White Terriër, hiervoor heb ik speciaal les gehad op verschillende workshops.

 

Sinds 2011 woon ik samen met mijn man in Sint Jacobiparochie en heb ik besloten een trimsalon bij huis te vestigen. Eindelijk is mijn droom werkelijkheid geworden!

Workshops, hondenshows en trim wedstrijden

Informatie en impressie

Naast de werkzaamheden in de salon, doe ik ook jaarlijks mee aan workshops, hondenshows en trimwedstrijden. Hieronder kunt u een impressie van deze evenementen vinden.

Ttouch

Tijdens een workshop Ttouch heb ik geleerd om beter met onrustige honden om te gaan in de salon. Ttouch is geen massage en zo mag het ook niet genoemd worden. Ttouch is een zachte aanrakingsmethode om lichamelijke spanning te verminderen, blokkades op te heffen, pijn te verlichten en zorgt voor een beter zelfbewustzijn, waardoor de hond beter in staat is te leren en zich te concentreren. Ook is Ttouch goed voor de vertrouwensband, als een hond tegen stribbelt heeft dit altijd een reden. Daarom stond ik open voor deze cursus om honden het vertrouwen te geven dat het goed komt zodat ook honden die normaal onrustig zijn ze met een beter gevoel de salon in te laten stappen.

Trimwedstrijden

Elke keer weer spannend de trimwedstrijden. Dit zijn wedstrijden waarvoor ik zelf een hond mee breng om aan de wedstrijd mee te doen. Soms een hond uit mijn klantenbestand maar soms ook mijn een van mijn eigen honden. Het is altijd weer een uitdaging om weer wat spectaculairs te laten zien op een hondenvacht, want ja ik wil de jury wel laten zien wat ik kan.

Hondenshows

Hier deel ik met mijn eigen honden aan mee ik fok met mijn poedels en om het ras hoog te houden is het nodig om ze te showen. Ook voordat er überhaupt gefokt gaat worden moeten er eerst punten behaald worden op een hondenshow. Ook heel leuk om te zien waar je staat op fokkers gebied! Helemaal nu ik mee doe met mijn eigen gefokte hond (Spetter). Eerst showde ik met haar moeder (Jill). Deze hond heb ik zelf aangekocht en dus niet zelf gefokt. 21 juni 2017 hebben we het eerste nest pups met haar gehad, waar prachtige honden uit voort zijn gekomen.

Specialisatie dagen

Of ook wel clinic dagen zijn dagen dat er dieper op een ras ingegaan word. Natuurlijk heb ik een complete trimopleiding afgerond en al veel rassen gedaan maar toch vind ik het nodig om nog dieper op een ras in te gaan zodat ik mijzelf kan specialiseren in bepaalde rassen. Zo is het ook gegaan met de Poedel en ontvang ik steeds meer nieuwe poedel klanten in de salon zo ook o.a. met de Shnauzer hier komen nu heel wat honden van dit ras en zo merk ik dat hoe vaker ik dit soort honden over de vloer krijg deste beter ik in dit ras wordt. Want ik kan alles wel uit een boek leren maar dat is niet hoe het in de praktijk werk. Want geen hond is gelijk. Specialisatie dagen vind ik heel waardevol ik wil altijd blijven leren en soms verouderen trimschema’s ook dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van alle veranderingen in en om het ras.

Flow-Flow admin info: Please choose stream layout on options page.

De Salon

Over de salon

Even voorstellen,

Mijn werk mijn leven heerlijk mijn eigen plekkie om met mijn lievelingsbezigheid bezig te zijn. De salon is een fijne plek voor de honden. Ik probeer het de honden zo veel mogelijk naar de zin te maken. Honden zijn zulke heerlijke dieren ze zullen nooit tegen je liegen of over je roddelen. Wel hebben ze af en toe wat praatjes. Ook zijn er vaak geen mensen om mij heen als ik aan het werk ben maar toch is het altijd gezellig in de trimsalon.

 

Voor een afspraak kunt u bellen met: 06-29546886.
Kan ook voor de behandeling van uw kat, cavia of konijn.

 

Behandeling gebeurt volgens afspraak, houdt er rekening mee dat een degelijke trimbehandeling een paar uur kan duren. Voor uw hond is het vaak beter om hem alleen bij mij te laten en later weer op te halen, vaak zijn ze dan een stuk rustiger.

Facebook API Error: {"error":{"message":"Any of the pages_read_engagement, pages_manage_metadata,\n pages_read_user_content, pages_manage_ads, pages_show_list or\n pages_messaging permission(s) must be granted before impersonating a\n user's page.","type":"OAuthException","code":190,"fbtrace_id":"A7NDsj86WupapPaVU2UGR0R"}}
Reconnecting to Facebook may fix the issue.

Impressie

Flow-Flow admin info: Please choose stream layout on options page.

Behandelingen

james trimmen 3534

De prijzen

“Tussenbeurt” houd in dat de vacht gewassen en ontklit word en dat het haar tussen de teentjes en bij de oogjes word ingekort. Een tussenbeurt kan tussen de complete trimbeurten door worden gedaan.

 

Nagel knippen, oor controle, haar tussen de teentjes en bij de oogjes verwijderen zit altijd bij de behandeling inbegrepen zowel tussenbeurt als complete behandeling.

 

Vacht met vlooien = €10,- extra i.v.m. met de extra tijd die nodig is voor het vlo vrij maken van de vacht en het reinigen van het trimsalon i.v.m besmetting.

 

Nagels Knippen €7,50

 

Dit zijn slechts richtprijzen de daadwerkelijke prijs kan afwijken i.v.m. toestand van vacht, gedrag, vlooien of andere redenen waardoor de behandeltijd langer duurt. Heeft u vragen en wilt u graag een duidelijkere prijs indicatie? Bel dan 06-29546886.

 

Cavia-korthaar € 15,- / langhaar € 25,-
Konijn-korthaar € 25,- / langhaar € 35,-*
Kat-korthaar    € 35,- / langhaar € 45,-

Vlooien? = € 10,- extra
Duurt een behandeling langer dan normaal, dan kan er een meerprijs van maximaal € 25,- worden berekend. 

Prijswijzigingen en typ fouten voorbehouden

Wat doe ik allemaal?

Behandelingen

Alle honden in de trimsalon worden eerst gewassen en als mogelijk ontklit. Ook worden oortjes na gekeken en als nodig schoon gemaakt. Nagels worden ook bij elke beurt bijgehouden.

Pedicure, Manicure en nog veel meer...

Hondentrimmen is meer dan het “kappen” van het haar van uw viervoeter. Naast het kunnen toepassen van de juiste verzorging voor de verschillende vachtstructuren weet de trimster ook heel veel van nagel en oorverzorging. Zelfs hebben zij zich verdiept in de werking van de stinkende anaal kliertjes onder de staart van uw huisdier. Daar moet u bij uw eigen kapper niet mee aankomen!
Tijdens de behandeling zal bij de trimster onregelmatigheden opvallen. Zo kunnen de nagels opeens scheef afslijten, of ingroeien, dit loopt zeker niet lekker voor uw huisdier. Of de oren die ontstoken zijn geraakt, of bulten die er eerder niet zaten. De trimster zal u hier van op de hoogte stellen. De gediplomeerde trimster is een extra paar ogen voor wat betreft het in de gaten houden van het welzijn van uw hond. Maak er gebruik van!

Nagels

Het knippen van de nagels bij een hond vereist enige handigheid. Laat daarom de nagels van uw hond bij de trimster knippen. Terwijl u de nagels laat knippen van uw hond krijgt u informatie over welke trimbehandeling nodig is voor uw soort hond.

Ongedierte

In dikke vachten kan ongedierte zich gemakkelijk verschuilen. Check daarom uw hond dagelijks op teken en vlooien. Als de hond al vlooien heeft zal het middel daar niet tegen op kunnen. Beter is dan om de hond eerst te wassen met een vlo shampoo. Ook is het belangrijk het huis ook te behandelen de vlooien leggen eitjes en die liggen vaak in het huis, hier voor is een speciale omgevingsspray. De vlo pipetten of banden werken als preventie als de hond op tijd zijn pipet krijgt werkt dat vlo werend.

Deze producten zijn verkrijgbaar in de trimsalon.

Verschillende vachten

Er bestaan verschillende vachtsoorten bij de hond,  waarbij regelmatig vachtonderhoud noodzakelijk is. Sommige rassen moeten ook frequenter bij de hondentrimmer langskomen. Vraag info bij de trimsalon over de vacht van uw hond.

Zijdevachten

-Zijdevachten zoals o.a. de vacht van ShihTzu’s, Maltezers en Kruisingen worden meestal geeffileerd (speciale schaar) en/of geschoren op verschillende lengtes in elk gewenst model.

Kroesharige vachten

-Kroesharige vachten zoals o.a. de vacht van een Poedel en de Bichon Frisé worden geknipt en/of geschoren in elke gewenst model.

Ruwharige vachten

-Ruwharige vachten zoals o.a. een Riesenschnauzer, Fox Terriër of een Cairn Terriër worden geplukt. Dat wil zeggen dat de bovenste dode haarlaag word verwijdert. Als u dit nalaat loopt u het risico dat uw hond jeukklachten krijgt en uiteindelijk bij de dierenarts beland. Dit omdat deze honden niet op de normale manier kunnen verharen.

Spaniel vachten

-Spaniël vachten zoals o.a. de vacht van Engelse Cocker Spaniël’s en Ierse Setters worden waar mogelijk geplukt en verder met een speciaal getande schaar uitgedund en gemodelleerd.

Kortharige vachten

-Kortharige vachten zoals o.a. de vacht van Franse Bulldoggen en Dalmatiërs worden ontwolt dit houd in dat deze honden na het wassen worden gedroogd met een speciale föhn. Daarna worden ze geborsteld met een speciale borstel om zoveel mogelijk losse haren te verwijderen

Stokharige vachten

-Stokharige vachten zoals o.a. de vacht van een Mechelse Herder, Stabij en een Golden Retriever worden ontwolt. Dit omdat deze honden erg kunnen verharen. Dit gebeurt doormiddel van een speciale borstel en kam, met een speciale techniek worden zo de losse haren verwijdert. Ook worden deze honden na het wassen goed geföhnd zo dat er nog meer losse haren verwijdert kunnen worden.

Kleine hond

Zijdevacht € 45,- / € 48,- *
Kroesvacht € 55,- / € 65,- *
Ruwhaar € 53,- / € 60,- *
Spaniëlvacht € 45,- / € 55,- *
Korthaar € 27,-
Kort stokhaar € 30,-
Kort stokhaar € 45,- / € 50,

*tussenbeurt: € 27,-

Middelgrote hond

Zijdevacht € 48,- / € 68,- *
Kroesvacht € 65,- / € 75,- *
Ruwhaar € 60,- / € 75,- *
Spaniëlvacht € 55,- / € 75,-
Korthaar € 40,-
Kort stokhaar € 45,- / € 55,-
Lang stokhaar € 50,- / € 75,-
Nordic stokhaar € 65,- / € 75,-

*tussenbeurt: € 32,-

Grote hond

Zijdevacht € 68,- / € 95,- *
Kroesvacht € 75,- / € 110,- *
Ruwhaar € 75,- / € 130,- *
Spaniëlvacht € 75,- / € 90,-  *
Korthaar € 55,-
Kort stokhaar € 55,- / € 60,-
Lang stokhaar € 75,- / € 95,-
Nordic stokhaar € 75,-/ € 95,-

*Tussenbeurt : € 47,-

Accessoires

“Trimsalon Pulcher” biedt u een breed assortiment

PSH Kiwi Shampoo 250 ml € 8,00
Universeel shampoo 250ml € 5,50
Mink-oil shampoo 250 ml € 9,5
Blue shampoo 250 ml € 7,50
No vlo shampoo 250 m € 7,50
Coat conditioner (anti klit) € 9,00
Matt –X ontklit-spray € 17,50
Mr. Groom Conditioner spray € 16,00
Pet Parfum € 10,00

Natuurlijke Anti vlo en teken Banden

Vlo en Teken werende Banden (werkt op natuurlijke wijze)

Maat S/M (verstelbaar) € 20,00
Maat L (verstelbaar) € 25,00
Okdv Strikjes per stuk € 1,50
Haar feathers € 5,00
Oscar Frank Zapper borstel € 7,50
Grote Oscar Frank Zapper borstel € 7,50
Mini Oscar Frank Zapper borstel € 5,50
HHP stalenkam/Miranda kam € 8,50
HHP Stalen harkje € 9,00
Professionele borstel € 20,00
Professionele houten kam grof € 12,00
Ear Dust tegen oor ontsteking € 25,00
Take care teken tangetje € 5,00
Triple pet Tandpasta € 8,00
Triple pet Tanden-borstel € 8,00
Exil omgevingsspray € 14,00
 

 

Knuffel speeltje € 5,50
Flos touw € 2,00
Balletje € 2,00
Hondenkleding
verschillende kleuren en maten
€ 7,50 tot €20,00
Halsband
verschillende kleuren en maten
€ 7,00 tot €12,00
Hondenlijn € 7,00
Hondenkralenlijn € 10,00
 

 

Dog Lovers Gold – Original Formula 13 kilo € 39,95
Lamslong/Runderlever 100% natuurlijk ! € 6,50 / € 8,50

Voor alles geldt: Zo lang de voorraad strekt.

Viervoeters

Laatst getrimde viervoeters

Flow-Flow admin info: Please choose stream layout on options page.

Contact

Contact

Heb je vragen, opmerkingen of wil je een afspraak maken? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op. Dat kan via onderstaande contactgegevens of via ons contactformulier hier op de website. Via de Facebook pagina is contact opnemen ook altijd mogelijk. Ik streef er naar om zo snel als mogelijk een passend antwoord te geven.

 

Trimsalon Pulcher
Zuideinde 7
9079 LL Sint Jacobiparochie
06-29546886
info@trimsalonpulcher.nl

Contactformulier

Certificaten

Flow-Flow admin info: Please choose stream layout on options page.

Door de jaren heen heb ik verschillende certificaten behaald binnen het trimvak. En omdat ik het super leuk vind om de cursussen en workshops af te gaan, zal ik mij hierin blijven ontwikkelen!

krantenknipsels

Flow-Flow admin info: Please choose stream layout on options page.

Ook kom ik af en toe met een artikel in de krant of in een magazine. Om deze te bewaren maak ik altijd een foto of een scan. Via onderstaand album kunnen jullie deze artikelen terug vinden.